Реклама Чи користуються українці мікрокредитами в умовах воєнного стану та де взяти кредит онлайн

Чи користуються українці мікрокредитами в умовах воєнного стану та де взяти кредит онлайн

Ринок мікрокредитування постав перед складними задачами від початку повномасштабного вторгнення. Чимало компаній закрились через низьку адаптивність та неготовність до таких сильних змін та викликів. Водночас це дало поштовх для відкриття інших мікрофінансових інституцій, а впевненим великим брендам — віднайдення нових стратегій для розвитку.

За два роки у законодавстві сталось чимало змін, зокрема це стосувалось і фінансової сфери. Наприклад, у зв’язку із воєнним станом було заборонено нараховувати штрафи та пеню у разі прострочення кредиту онлайн чи в банку. Та від 2024 було внесено зміни у закон, який дозволяє нараховувати штрафи клієнтам, які вийшли на прострочення. Так само було підтримано законопроєкт про поступове зниження денної процентної ставки до рівня 1% максимум. І сумлінні компанії миттєво відреагували, адаптувавши свої продукти під вимоги регулятора.

Чи дійсно зменшилась кількість споживачів мікрокредитів?

Декілька мільйонів українців виїхали за кордон, і частина з них не повертається додому. Частково з цієї причини доля клієнтів мікрофінансових компаній відсіялась. Попри це чимало людей, які залишились в країні, продовжують отримувати послуги кредитів онлайн. На жаль, якщо раніше причинами звернень до МФО були просто раптові витрати або свідома оплата навчання, або навіть покупка подарунка у разі несподіваного запрошення на свято, то зараз частина людей використовує мікрокредитування задля того, щоб протягнути до наступної зарплати.

Які є особливості у користуванні онлайн-кредитами в умовах воєнного стану, і хто може не сплачувати кредит

Є захищена категорія населення, до якої відносяться військовослужбовці ЗСУ, військовослужбовці, які отримали інвалідність внаслідок воєнних дій, а також члени сімей військовослужбовців, які загинули, потрапили в полон, зникли безвісти тощо; також особи, які перебувають у полоні, особи, з якими втрачено зв’язок, особи, зниклі безвісти. Ця категорія людей має  право відмовитися від взаємодії з кредитором на період визначений чинним законодавством України. Проте це не означає, що цей клієнт звільняється від сплати кредиту. Крім того, щоб занести себе до цієї категорії, необхідно повідомити про це кредитора з наданням копій підтвердних документів.

Які компанії зараз працюють, де оформити швидкий кредит та чи змінились умови

Найбільші компанії, такі як creditplus.ua, Credit7, SlonCredit, SelfieCredit, Moneyveo тощо продовжують активно функціонувати на фінансовому ринку. З огляду на зміни в законодавстві всі компанії переглянули умови кредитування, і ознайомитись із ними варто в індивідуальному порядку. Це можно зробити на офіційних сайтах компаній, або мобільних додатках брендів, або на онлайн-платформах, які дозволяють порівнювати умови мікрофінансових компаній онлайн-кредитування, наприклад credit-online.ua/

Оформити кредит онлайн можна попередньо ознайомившись із усіма умовами, які опубліковані на сайтах. Вичерпна інформація має бути зазначена відповідно до вимог Національного банку України. Тобто клієнти можуть побачити графік платежів, повну процентну ставку, річну процентну ставку тощо та розрахувати їх на відповідному кредитному калькуляторі.

Свідоцтво про реєстрацію Фінансової установи серія ФК №870 від 28.02.2017 Ліцензія № 756 НКФП від 28.03.2017 Ліцензія № 1860 НКФП від 24.09.2019. 

 

Стандартна процентна ставка — 2,2% на день (803% річних). 

Ставка на перший період може бути знижена до 0,01% на день (3,65% річних), якщо споживач є учасником програми лояльності. 

Реальна річна процентна ставка — від 9 313,47% до 238 201,39% (залежить від умов участі в програмі лояльності).​



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
Курс валют
08.05.2024 1 USD 1 EUR 1 RUB
Покупка 39.23 42.23 0.00
Продажа 39.76 42.85 0.00
Все курсы наличных валют...
08.05.2024 1 USD 1 EUR 1 RUB
Покупка/продажа 39.30 42.31 0.43
Все курсы НБУ...
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK